Kérjük válasszon:

Koncert Kereső

Időintervallum:

Bizják Dóra és Zentai Károly, zongoraművészek

1996-ban diplomáztak a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián Hambalkó Edit, Kemenes András és Némethy Attila tanítványaiként.
 A négykezes-kétzongorás irodalommal Gulyás Márta irányítása alatt kezdtek el foglalkozni. Szólistaként és más kamarapartnerekkel is gyakran felléptek, több versenyen értek el helyezést és jelentős karmesterekkel dolgoztak együtt (Antal Mátyás, Gál Tamás, Győriványi Ráth György, Hamar Zsolt, Hollerung Gábor, Kollár Imre, Kovács László, Glenn Block, Julian Dawson, Kenneth Kiesler). 1995-ben a Magyar Virtuózok Kamarazenekar közreműködésével felvételt készítettek Saint-Saëns “Az állatok farsangja” című művéből.

1997-ben kezdték meg tanulmányaikat az Illinois State University-n (USA) ahol 1999-ben vették át mesterdiplomáikat.  
Elnyerték a Soros Alapítvány (1997), az Illinois-i Schubert-Társaság (1998), és a New York-i Hans Fuchs Alapítvány (1999) ösztöndíjait.

A 2000 áprilisában Padovában megrendezett II. Nemzetközi „Silvio Omizzolo” Négykezes Zongoraversenyen megnyerték az első díjat, valamint a különdíjat. Első önálló lemezük 2001 őszén jelent meg Olaszországban, a Velut Luna kiadó gondozásában, Four hands dancin’ címmel.
Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a Nemzeti Filharmonikus Énekkarnál folytatnak zongorakísérői és korrepetitori munkát, és rendszeres fellépői a Magyar Rádió zenei sorozatainak.

 Magyarországon kívül számos koncertet adtak Ausztriában, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban és az Egyesült Államokban. Duóként koncerteztek az Illinois State University szimfonikus zenekarával és a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarral.

 2006 tavaszán megnyerték az első budapesti Fringe Fesztivál nagydíját, amely egy meghívást jelentett a 2007. évi Budapesti Tavaszi Fesztiválra.

Bizják Dóra, Zentai Károly - kapcsolódó Koncertek
Bizják Dóra, Zentai Károly - kapcsolódó Helyszínek
Laffert kúria

Laffert kúria

Megtekint
Symbol

Minden jog fenntartva a Concertbudapest.com részére 2015.