Kérjük válasszon:

Koncert Kereső

Időintervallum:

Rákász Gergely - Mozart Christmas Edition

Közreműködik a Magyar Virtuózok Zenekar

Az eseményről:

260 éve született Isten kegyeltje, Wolfgang Amadeus Mozart. Tavalyi pótszékes teltházakkal futó Bach sorozata után így ír Rákász Gergely 2016-os Mozart hangversenyeiről.
„Amíg számomra Bach az Univerzum rendje, addig Mozart Isten mosolya.

Nem fensőbbséges, leereszkedő, hanem az élet rendjét ismerő a szem sarkából induló derűs mosoly, ahogy elnézi, amint mi emberek idelenn kapálózunk. 
Bachhal bármikor beköltöznék társbérletbe, Mozarttal soha. Csak látogatnám néha. Ha felmennék hozzá, akkor gondosan kiválasztanám azt a fotelt amiben talán nem kapok tetanuszt, lehunynám a szemem, mert képtelen lennék elviselni a káoszt amiben él, de belül együtt mosolyognék Istennel, figyelve ahogy zenét lélegzik.

Wolfgang olyan ember, aki elkezd mesélni egy viccet, aztán telefonon hívják, felkapja, megbeszél dolgokat, és ahogy hallgatom pontosan tudom, hogy most adja el egy darabját negyed áron mint megtehetné. Próbálnék segíteni, de leint, sír és nevet a hívás közben, majd félreteszi a telefont, leír egy fontosnak vélt zenei sort, megkeveri a rántást, aztán folytatja a viccet. Eszébe jut a telefon, felveszi, csodálkozik, hogy már senki nincs a vonalban, hosszan szidja az ilyeneket, áthúzkodja a zenét amit leírt, leír valami újat, majd veszi a kabátját és elrohan. Az ajtóból visszalép, befejezi a viccet, hangosan vihog rajta, és már ott sincs. Ajtó nyitva. Én meg ott maradtam az odaégett rántással a füstben, a vicc briliáns volt, amit áthúzkodott zseniális, kedvem volna zsebre rakni és ráírni a nevem, és amit újonnan leírt az is zseniális. Megnézem a Facebookomat, és látom, hogy még selfiezett is amíg nem figyeltem, és kiírta: #HavingFunWithMaestroRákász. Tudom, ha maradt volna kinyírtam volna. Így meg ott ülök a lakásában, és örülök, hogy egy perce még ott volt.”
Rákász Gergely kulturális nagykövet, Templomos Lovag, és a koncertjein úgy mesél a klasszikusokról, hogy a résztvevők úgy érzik zenei időutazáson vannak. A darabok között elhangzó – a művész védjegyévé vált – zenetörténeti kommentárok tapinthatóvá teszik a művek keletkezésének atmoszféráját, így nem csak a muzsikát élvezhetjük, de az adott korszakból, Amadeus életéből is pillanatképet kapunk. Ideális esemény azoknak, akik szeretik minden nap valami újdonsággal bővíteni ismereteiket, miközben az este egy lelki akkumulátortöltő, amely után minden bizonnyal napokig kiegyensúlyozottan mosolyogni fog.

A koncert után lehetőség adódik a koncert szólistájával, Rákász Gergellyel való találkozásra, dedikálásra vagy akár közös fotó elkészítésére.

Rákász Gergely weboldala: www.rakaszgergely.hu

Rákász Gergely Facebook oldala: www.facebook.com/rakaszgergely

Fellépők:

Rákász Gergely - koncertorgonista

Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, 2016-ig több mint 1000 fellépése volt Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a műfajt és a hangszert. „Egy Koncert Kékben” című műsorát közel 30 000-en nézték meg szerte Európában. „Bachalley” projektjében, a világon először a művészi paletta két talán legtávolabbi végét kapcsolta össze, Bach fúgáit és a Street Dance-t.
Hangversenyein nem csak varázslatos játékával, de a zenetörténet izgalmas és színes meséivel is rabul ejti közönségét. Hét szólóalbuma jelent meg. Szülővárosa Győr Kulturális nagykövete, Templomos lovag.

Magyar Virtuózok Kamarazenekar (További információ a zenekarról a linkre kattintva)

Időpont:

2016. December 11. 19:30

Cím:

Budapesti Kongresszusi Központ (1123 Budapest, Jagelló út 1-3.)

Jegyárak

Bronz 3 900 Ft
Silver 4 900 Ft
Gold 7 900 Ft
Platina 9 900 Ft
VIP 14 900 Ft
Prémium 23 900 Ft

A VIP jegy tartalma:

  1. Legjobb ülőhely biztosítása
  2. Gravírozott bor (Royal Tokaji Cuvee)

A Prémium jegy tartalma:

  1. Legjobb ülőhely biztosítása
  2. Meglepetés ajándék
  3. Gravírozott bor (Gravírozott bor (Royal Tokaji Cuvee)
  4. A koncert után lehetőség adódik a koncert szólistájával, Rákász Gergellyel való találkozásra, dedikálásra vagy közös fotó elkészítésére.


Jegyvásárlás

Figyelem! Ehhez az eseményhez koncertbérlet NEM használható fel!

Ajánlja Emailben!
Rákász Gergely - Mozart Christmas Edition - kapcsolódó Helyszínek
Kongresszusi Központ

Kongresszusi Központ

Koncerthelyszín

Megtekint
Rákász Gergely - Mozart Christmas Edition - kapcsolódó Művészek
Rákász Gergely

Rákász Gergely

Koncertorgonista

Megtekint
Magyar Virtuózok

Magyar Virtuózok

Zenekar

Megtekint
Symbol

Minden jog fenntartva a Concertbudapest.com részére 2015.