Kérjük válasszon:

Koncert Kereső

Időintervallum:

Hans Zimmer

Live on tour


Az eseményről:

AZ OSCAR®, GOLDEN GLOBE®, GRAMMY®, ÉS TONY®-DÍJ NYERTES FILMZENESZERZŐ ELSŐ TURNÉJÁN VENDÉGKÉNT SZÍNPADRA LÉP LEBO M ÉS MIKE EINZIGER IS
TÖBBEK KÖZÖTT A GLADIÁTOR, AZ OROSZLÁNKIRÁLY, A SÖTÉT LOVAG-TRILÓGIA, AZ EREDET, AZ INTERSTELLAR, AZ ACÉLEMBER, A KARIB-TENGER KALÓZAI, A TISZTA ROMÁNC, A DA VINCI-KÓD, AZ UTOLSÓ ESÉLY ÉS MÉG SOK MÁS FILM ZENÉJÉVEL

"ETTŐL VALÓBAN LEESIK AZ ÁLLUNK" - EVENT MAGAZIN 

"A VIZUÁLIS ÉLVEZET GYÖNYÖRŰEN BONYOLULT SZIMFONIÁJA" - THE TIMES

Hans Zimmer, Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 mozihoz írt zenét - amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt -, idén tavasszal belevág első turnéjába.
Egyúttal bejelenti, hogy a teljes koncertkörúton fellép vele Lebo M, az Oroszlánkirány filmzenéjének méltán híres énekhangja, valamint Mike Einziger gitáros, az Incubus együttes tagja, csatlakozva a színpadon Hans Zimmer saját stúdiócsapatához valamint a szimfonikus zenekarhoz és kórushoz. Így több mint 70 zenész lép színpadra majd a koncertek alatt.

Hans Zimmer turnéja Londonban indul április 6-án és 31 várost érint amíg június 5-én a Theatre Antique d'Orange színpadán véget ér Franciaországban.

A német származású művész többek között olyan nagyszerű sikerfilmekhez írt zenét, mint az Eredet, Interstellar, A sötét lovag-trilógia (Christopher Nolan főszereplésével), a Gladiátor, 12 év rabszolgaság, Oroszlánkirály, A Karib-tenger kalózai, Pókember, Az őrület határán, A da Vinci-kód, Mission Impossible, a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes, Thelma és Louise, Utolsó esély, vagy a Rain Man.
Hans Zimmer, akit a Telegraph magazin "a 100 élő zseni egyikének" nevezett, nyert már egy Oscar®, 2 Golden Globe®, 3 Grammy®, egy American Music, valamint egy Tony®-díjat. Legutóbbi Oscar-jelölése az Interstellar zenéjéért pontosan a 10. filmakadémiai nominációját jelentette. 2003-ban az Amerikai Szerzők és Publisherek Szövetsége Henry Mancini életmű-díjjal tüntette ki lenyűgöző munkásságáért. 2010-ben pedig csillagot kapott a hollywood-i Hírességek Sétányán.
Steve McQueen rendező (12 év rabszolgaság) szerint "Hans Zimmer egyszerűen az a kortárs zeneszerző, akit akkor kérsz fel egy munkára, amikor a képi történetet át kell ültetni zenébe."
A turné hátterében két, a legendás londoni Hammersmith Apollo-ban tartott 2014-es Hans Zimmer Revealed elnevezésű show áll. A teltházas koncertek elragadtatott kritikákat és óriási közönségsikert hoztak. Elképesztő, hogy egy ilyen, évtizedek óta tartó hollywood-i zenei karrier esetében ezek voltak az első koncertek.

Ahogyan a Hammersmith-beli előadásoknál, a mostani turné esetében is emlékezetes vizuális élmény várható, amelyet a világhírű fénytervező Marc Brickman állít össze. Brickman gyakorlatilag mindenkivel dolgozott már a Pink Floyd-tól a Nine Inch Nails-en keresztül Barbra Streisand-ig, valamint az Empire State Building díszkivilágítását is ő tervezte.

A Hammersmith koncertek idejében Zimmert barátja és munkatársa, Harvey Goldsmith bátorította, hogy az egyszeri alkalmat terjesszék ki egy teljes európai turnévá.
A koncertkörút bejelentését Hans Zimmer így kommentálta: „Mindig is arra vágytam, hogy egy hasonló koncertkörutat csináljak, és nagyon lelkes vagyok, hogy ez az idő végre elérkezett. Izgatottan várom, hogy rendkívül tehetséges zenészeimmel együtt olyan élményt nyújthassak a közönségnek, amiben még nem volt részük."

Harvey Goldsmith pedig hozzátette: "Számtalan turné van, ahol a zenekar filmzenéket játszik, amíg a kivetítőn a filmekből láthatók részletek. Hans viszont a saját módján fogja előadni szerzeményeit. Csodálatos zenészeket gyűjtött maga köré, beleértve a meglepetés művészvendégeket is. Ezt a showt nem éri meg kihagyni."

 

Időpont:

2016. május 11. - 19.30

Helyszín:

Papp László Budapest Sportaréna


Jegyvásárlás

Figyelem! Ehhez az eseményhez koncertbérlet NEM használható fel!

Ajánlja Emailben!
Hans Zimmer - Live on Tour - kapcsolódó Helyszínek
Symbol

Minden jog fenntartva a Concertbudapest.com részére 2015.