Kérjük válasszon:

Koncert Kereső

Időintervallum:

Faludi Judit - Csajkovszkij est

Az eseményről:

Egy igazán különleges koncertre kerül sor 2016.november 13-án a Budapest Kongresszusi Központban 19:00 órai kezdettel. Falui Judit Liszt-díjas csellóművész azt est kiemelkedő szólistája. Zenészpartnerei az est folyamán Kiss Gyula Liszt-díjas zongoraművész, Kállai Ernő Junior Príma díjas hegedűművész és még tanulmányait folytató tenor énekes Szenthelyi Krisztián. Az est folyamán felcsendül Csajkovszkij egyik legismertebb és legmonumentálisabb kamaraműve az a-moll trió, dalok, áriák és kamarazenekarra átdolgozott balettzene is. A koncert közreműködője a Magyar Virtuózok Kamarazenekar. A zenekari átiratokat készítette és vezényel Werner Gábor.

Műsor

A-moll trió op.50/ Piano trio in a minor op.50
Szünet
Vonósszerenád / Serenade for strings– Valse op.48
Őszi dal / Autumn song
Szentimentális keringő / Valse sentimentale op.51 no 6.
Dalok – áriák - Fény árad szét - románc, Csak kit a vágy emészt, Don Juan szerenád
Balett fantázia csellóra és kamarazenekarra / Ballet fantasy for cello and strings

A fellépőkről

Faludi Judit – csellóművész, Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt, Liszt Ferenc-díj
Kilenc évesen kezdett el csellózni, a budapesti Bartók Béla Konzervatórium elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gordonka tanszakán, Onczay Csaba irányításával tanult tovább. 1993-ban vette át előadóművészi diplomáját. Egyetemi évei alatt a Magyar Állami Operaház zenekarában játszott egészen 1997-ig, emellett tagja a Magyar Virtuózok Kamarazenekarnak. 1998-ban kezdte meg szóló- és kamarazenei pályafutását és azóta is állandó résztvevője a magyar zenei életnek. Rendszeresen fellép a budapesti Zeneakadémián, az Országház Kupolatermében és a Magyar Rádió márványtermében, a Budapest Kongresszusi Központban, illetve Budapest nevezetes helyszínein.
Rengeteg művésszel dolgozott már együtt, például Kovács János karmesterrel, Jandó Jenő zongoraművésszel, Szenthelyi Miklós hegedűművésszel, Kiss Gyula zongoraművésszel, Szenthelyi Judit zongoraművésszel és Illényi Katica hegedűművésszel és még számtalan más művésszel is.
2005-ben a Magyar Rádió „A hét muzsikusává” választotta.
2007 márciusában az Indiában megrendezett Magyar Napok hangversenyeinek szólistája volt majd novemberben Budapesten, a Dohány utcai Zsinagógában adott koncertet, mellyel ismét elnyeri a Magyar Rádió „A hét muzsikusa” címet.
2008 januárjában Szenthelyi Miklós hegedűművésszel ad Kodály-hangversenyt a Kairói Operaházban. Nem sokkal később megjelent első önálló lemeze Csellóvarázs címmel.
2008 őszén az Egyesült Államokban, 2009 januárjában Japánba koncertkörútra utazott.
2009 március 15. alkalmából Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.
Mesterhangszerét a híres olasz hangszerész, Gagliano, a 18. században készítette.

Kiss Gyula – Liszt-díjas zongoraművész
Kiss Gyula Liszt-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia kamarazene professzora, a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola zongoratanára. Közel öt évtizedes művészi pályája során előadóművészként és tanárként a világ számos országában járt, a nyolcvanas évek második felében vendégprofesszorként dolgozott Japánban (a Musashino Művészeti Egyetemen), majd az ezredforduló környékén Dél-Koreában. Több mint tíz nagylemez, számos rádió- és
televíziófelvétel, valamint versenygyőztes tanítványok fémjelzik művészi és oktatói munkásságát.

Kállai Ernő – Junior Prima-díjas hegedűművész
Már 12 évesen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneakadémia Különleges Tehetségű Gyermekek osztályába, majd 2006-ban teljes ösztöndíjat kapott a New York-i Juilliard Egyetemre, ahol Itzhak Perlman tanítványaként Bachelor és Master diplomát szerzett.
2008-ban a Carnegie Hall - Stern Auditóriumában szólistaként a Juilliard Zenekarral debütált, nagy sikerű előadását a Strad Magazin kiváló kritikával méltatta.
2011-ben a New York-i Filharmonikusok kíséretével mutatkozott be, de olyan nagy múltú helyszíneken is bemutatta tehetségét, mint a párizsi Louvre Auditorium, az Avery Fisher Hall, az Alice Tully Hall, a Chicago-i Symphony Hall, a Liszt Ferenc Zeneakadémia, vagy a Művészetek Palotája. Koncertezett szerte Amerikában, Kanadában, Mexikóban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban és Svédországban, rendszeres fellépő művésze külföldi és hazai zenei fesztiváloknak.
Elkötelezett kamarazenészként együtt koncertezett mesterével, a világhírű hegedűművésszel Itzhak Perlmannal és a Perlman Music Program tagjaival. 2014-ben aHungaroton kiadásában Mozart Szonáták lemeze jelent meg, 2015-től a Kállai Vonósnégyes primáriusa. Külföldi és hazai díjak kitüntetettje, Junior Prima-díjas és Fischer Annie Ösztöndíjas művész.
Egy Carlo Antonio Testore hegedűn játszik a Summa Artium Alapítvány jóvoltából. 

 

Szenthelyi Krisztián – tenor
1997. augusztus 28-án születtem Budapesten, Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész és Faludi Judit Liszt-díjas csellóművész gyermekeként.
Egy hirtelen de sikeres ötlettől vezérelve életemben először léptem színpadra első szólisztikus fellépésemként 2011-ben, a Vígszínházban, akkor még táncos palántaként, Illényi Katica Liszt-díjas hegedűművésszel.
Azonban a táncról lemondva,több mint 5 év szereplésmentes év után, életem egy számomra izgalmasabb tényező felé fordult és ekkor eldöntöttem, énekes leszek!
2012-ben Jani Gabriella barokk opera-énekesnőnél kezdtem el éneklést tanulni majd nem sokkal később, 2014-ben Hormai József operaénekesnél folytattam tanulmányaimat.
2015-től állandó fellépője vagyok a Budavári Mátyás-templomnak és számtalan más koncertteremnek illetve rendezvényközpontnak, mint szólista.
Számomra hatalmas megtiszteltetésként olyan nagyszerű énekesekkel dolgoztam/dolgozhatok együtt, segítenek és hallgatnak meg mint Kertesi Ingrid, Kováts Kolos, Sólyom-Nagy Sándor, Pándy Piroska és Molnár Levente világhírű operaénekesek.
2016-ban pedig Miklósa Erika opera-énekesnővel koncertezem a Budapest Kongresszusi Központban!

Időpont

2016. november 13. 19:00

Helyszín

Kongresszusi Központ (1123 Budapest, Jagelló út 1-3.)

Jegyárak

Bronz – 2.900 Ft
Silver – 5.900 Ft
Gold – 8.900 Ft
Platina – 12.900 Ft
VIP – 19.900 FtFigyelem! Ehhez az eseményhez koncertbérlet NEM használható fel!

Ajánlja Emailben!
Faludi Judit - Csajkovszkij est - kapcsolódó Helyszínek
Symbol

Minden jog fenntartva a Concertbudapest.com részére 2015.